Si to, kar piješ.

Znanstveniki iz Saint Petersburga so razvozlali skrivnost strukturirane vode, ki naj bi bila eden od vzrokov za izreden uspeh kitajskih športnikov na olimpijskih igrah v Pekingu, leta 2008. 

Znanstveniki iz Saint Petersburg’s Physical Culture Research Institute so odkrili kako pripraviti strukturirano vodo, enako tisti, ki so jo leta 2008 med pripravami in na tekmovanjih olimpijade uživali kitajski športniki.

Profesor Konstantin Korotov, direktor omenjenega inštituta zatrjuje, da so s sodelavci razvili napravo s posebnim filtrom, ki vodo strukturira. Pozitivni učinki tako pripravljene vode so izboljšanje delovanja metabolizma, kar drastično izboljša sposobnosti vrhunskih športnikov, obenem pa skrajša čas, ki je potreben za regenaeracijo po treningih in tekmah, za 15-20 odstotkov.

Delovanje vode so testirali na športnikih iz Olympic Reserve School in Saint Petersburg, z namenom dokazati izredne učinke te vode.

dr. konstantin korotov

Slika: Dr. Konstantin Korotov

Izsledke raziskave bomo poslali na rusko ministrstvo z šport” je za novinarsko agencijo Itar-Tass dejal profesor Korotov. “Raziskavo pa nadaljujemo na tekmovalcih, ki se pripravljajo na olimpijske igre.

“Odkrito povedano, nismo pričakovali, da bo vpliv spremenjene vode na organizme vrhunskih športnikov tako velik. Res gre za izjemen rezultat.” je dodal.

Profesor Sergey Glushakov, član ekipe, prav tako zaposlen na Physical Culture Research Institute je dodal, da uživanje informirane vode ni obravnavano kot doping, zato je ta način spodbujanja delovanja organizma povsem varen pred agencijami, ki nadzirajo nedovoljena poživila.

Olimpijske igre - Peking

Slika: Otvoritev olimpijskih iger, Peking 2008

Kitajski športniki so bili najuspešnejša reprezentanca olimpijskih iger v Pekingu s preko 100 odličji, med katerimi je bilo 51 zlatih.  Uživanje spremenjene vode naj bi bil eden od kamenčkov v tem mozaiku.

In tako ruski znanstveniki verjamejo, da bo informirana voda na prihodnjih tekmovanjih pomagala domačim športnikom.

Vir članka

Dokumentarni film: Voda

Kaj, če vam povemo, da je na svetu ogromno znanstvenikov, zdravnikov in strokovnjakov iz drugih profilov, ki trdijo, da je voda največji čudež na tem planetu. To, da brez vode ne preživimo niti nekaj dni, vemo. To, da je uživanje zadostne količine vode pomembno vpliva na zdravje, tudi.

Ko razmišljamo dalje, stvar postane zares zanimiva. Oglejte si zanimiv dokumentarni film o vodi in poglejte s čem se ukvarjajo ugledni znanstveniki ter koliko podrobnosti o vodi vas bo presenetilo.

 

Voda – največja skrivnost našega planeta

Vabljeni k ogledu video prispevka i9 o vodi, njenemu vplivu na življenje in o informirani tehnologiji, ki izhaja iz dejstva, da vse na tem planetu nosi določene informacije.