S spletno stranjo (v nadaljevanju “stran”, “trgovina” ali “i9″) upravlja podjetje i91422 d.o.o., ki nastopa kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ob registraciji v sistem trgovine i9 obiskovalec pridobi uporabniško ime – ki je enako naslovu njegove elektronske pošte – ter geslo. Registracija na strani ni pogoj za nakup izdelkov – na voljo je tudi hiter nakup brez prijave v sistem.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje strani i9, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem oziroma obiskovalcem strani.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba trgovine i9 lahko ažurira in spreminja pogosto in hitro. Spletna cena je cena, ki velja v primeru nakupa izdelka preko strani i9.

CeneSpletna cena velja za vse obiskovalce spletne strani i9. Registracija v sistem ni pogoj za nakup v spletni trgovini in ni pogoj za nakup po spletni ceni. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z vsemi načini plačila, ki jih spletna stran ponuja. V primeru, ko se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dostopnost informacijPonudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

Identiteta podjetja: i91422 d.o.o., Limbuska cesta 78B, 2000 Maribor, Slovenija
Kontaktni podatki: +386 2 460 53 80 | info@i91422.com
ID za DDV: SI48453846
Poslovni račun: SI56 3400 0101 5820 933
Banka: Sparkasse d.d.
Matična številka: 6249540000
Registrski organ:
Datum vpisa:
Vpisano pri:
Številka vpisa v register:
Zavezanec za DDV:

Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) – glej opis izdelka
Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku)
Pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
Jasno, natančno in razumljivo predstavljene cene
Časovno veljavnost ponudbe
Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačilaPonudnik omogoča naslednje načine plačila izdelkov, ki so na voljo na strani i9:

  • z gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja (velja Spletna cena)
  • z nakazilom na poslovni račun upravitelja – i91422 d.o.o.
  • s kreditnimi karticami (preko sistema Paypal)
  • z uporabo sistema PayPal
  • z odkupnino – preko Pošte Slovenije

Postopek nakupaNa spletni strani i9 poteka postopek nakupa v naslednjih enostavnih korakih:

Po izbiri izdelka kupec le-tega z gumbom ˝v košarico˝ premakne v virtualno košarico. Postopek se ponovi pri vseh nadaljnjih izdelkih. Ko se kupec odloči nakup zaključiti, se premakne v meni košarica. Odpre se mu seznam vseh izbranih izdelkov. Izdelku se lahko zviša/zmanjša količina ali se jih z gumbom “X” odstrani. Z gumbom na “naprej na naročilo”, se postopek nakupa nadaljuje. V naslednjem koraku kupec vpiše svoje osebne podatke, naslov, izbere možnosti dostave ter izbere način plačila. Znova se mu prikažejo naročeni izdelki, z že morebitno obračunano poštnino. V tej fazi je kupcu omogočen celoten pregled naročila, vključno s količino in ceno ter popravek morebitnih napak.

Kupec mora prebrati pogoje poslovanja in se z njimi strinjati nato se lahko naročilo potrdi. Šele s potrditvijo te izbire bo naročilo dejansko posredovano.

Naročilo sprejeto:

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V kolikor želi kupec naročilo preklicati, lahko to stori eno uro od oddaje naročila tako, da nas o tem pisno obvesti preko elektronske pošte – info@i91422.com

Naročilo potrjeno:

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Blago odpremljeno:

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Kupec ima pravico blago zavrniti skladno z zakonskimi določili in sklado s pogoji poslovanja strani i9. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Blago se pošlje po pošti na naslov podjetja, s pripisom “Uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe”. Prejeto blago se mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe – s pismom poslanim po pošti ali preko elektronskega naslova na info@i91422.com.

Uporabite obrazec na tej povezavi. Najdete ga na dnu strani – Priloga 2.

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Stvarna napaka

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko kupec uveljavlja za vsak kupljeni izdelek. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Kaj je stvarna napaka?

a. artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
b. artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
c. artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
d. je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je pogodbo sklenil.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Artikel, ki ga vračate, mora ob vračilu imeti priložene vse morebitne dodatke. Če napaka ni sporna, mora podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora podjetje v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri :

a. zamenjavo blaga (v primeru, da je na zalogi)
b. vračilo dela plačanega zneska v sorazmerju z velikostjo napake
c. odpravo napake na blaga
d. vračilo plačanega zneska

V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo pri Pošti Slovenije in nas o reklamaciji obvestiti.

GarancijaArtikli imajo garancijo, kot je navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 1 do 8 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila.

Strošek dostave izdelkov se računa po spodnjem ceniku:

a. Strošek dostave pošiljke v Sloveniji v primeru skupne vrednosti naročila pod 99.99 € znaša 3,00 €
. Strošek dostave pošiljke v Sloveniji v primeru skupne vrednosti naročila nad 100 € se ne zaračuna. (Poštnino plača i9)

b. V primeru pošiljanja v države EU se poštnina zaračuna po ceniku kurirske službe, ki bo dostavo opravila.

c. V primeru naročila izven ozemlja EU se poštnina zaračuna po ceniku kurirske službe, ki bo dostavo opravila.

Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku. Le-ta znaša pri pošiljkah do 98€ – 1,050€, od 98€ do 501€ 1,07% od vrednosti, nad 501€ 5,36€.

Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

Varnost nakupaZaradi vaše varnosti Vas v spletni trgovini i9 nikdar ne bomo spraševali po bančnih podatkih ali po številki računa. Za plačilo po avansnem računu ali za plačilo po povzetju potrebujemo zgolj vaš naslov. Plačilo preko kreditne kartice ali sistema Paypal poteka preko sistema Paypal, ki obenem tudi skrbi za varnost transakcij in jamčijo varnost nakupa.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Nakupna pogodba oz. račun 

je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Omejitev uporabe informacij in gradiv iz strani i9

Informacij in gradiv, ki so prikazana na strani i9 in njenih pod-straneh (besedila, slike, videi), ni dovoljeno prenašati brez pisnega dovoljenja podjetja i91422 d.o.o.. Dovoljeno je tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršen koli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano.

Prav tako je prepovedana uporaba katerega koli elementa iz strani i9 za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Družba i91422 d.o.o. ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s stranmi i9. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih strani je odgovornost družbe i91422 d.o.o. za vse primere izključena.

To pravno obvestilo lahko družba i91422 d.o.o. kadar koli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru uporabe spremljate na teh straneh. Z uporabo te strani ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate. Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja strani na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

a. označena bodo kot oglasna sporočila oziroma kot novice i9
b. pošiljatelj – i9 – bo jasno razviden
c. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih
d. jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Elektronska sporočila pošiljamo vsem, ki se prijavijo na prejemanje novic, kot tudi vsem, ki so opravili nakup. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval in ga takoj odstranil iz seznama prejemnikov novic.

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Omejitev odgovornosti – uporaba spletne straniVse informacije in gradiva na stranih straneh i9 so informativne narave. Družba i91422 d.o.o. se bo trudila za optimalno delovanje, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo strani. Vsi uporabniki uporabljajo spletne strani i9 na lastno odgovornost.

Niti družba i91422 d.o.o. niti katera koli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi strani ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na straneh i9 ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Družba i91422 d.o.o. tudi ne more biti odgovorna za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do strani, zaradi vašega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe.

Družba i91422 d.o.o. ne more biti odgovorna za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe strani i9.

Družba i91422 d.o.o. se bo trudila za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov, vsebovanih na teh straneh, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi pravilnosti, ažurnosti in popolnosti.

Družba i91422 d.o.o. lahko te strani spremeni kadarkoli in brez predhodnega obvestila in ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice teh sprememb.

Spremljanje obiska strani

Družba i91422 d.o.o. avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani (program Google Analytics), predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov.

Družba i91422 d.o.o. podatke o obiskanosti spletnih strani i9 uporablja za lastne potrebe in za potrebe trženja. V kolikor se z zajemom omenjenih informacij ne strinjate, lahko to ustrezno označite v nastavitvah piškotkov ali v nastavitvah vašega brskalnika.

Pritožbe in sporiPonudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se (v primeru težav) kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek posljubnega kanala komuniciranja, a obvezno v pisni obliki. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Sicer je za reševanje sporov pristojno sodišče v Mariboru.